Hem Kontakta
Skrivet av Administrator
2011-02-07 11:29

Blekinge Sjöfartsmuseum i Karlshamn

Föreningen Blekinge Sjöfartsmuseum är en ideell förening som drivs av sina medlemmar.

Verksamheten startade i blygsam skala 1987 av ett tiotal personer med känsla och intresse för handelssjöfartens och fiskets historia i Blekinge. Själva museet är inrymt ett gammalt tobaksmagasin från 187o-talet och beläget på Drottninggatan 5 i Karlshamn. Huset ägs av kommunen som upplåter det till föreningen. Vid tiden för övertagandet av byggnaden var denna i ett miserabelt skick och åtskilliga tusentals timmar har av föreningens medlemmar lagts ner på återuppbyggnad och underhåll. Under årens lopp har föremål med anknytning till sjöfarten välvilligt skänkts och donerats av företag och privatpersoner. I dag kan hävdas att samlingarna nått en ansenlig volym och även kvaliteten håller god klass. För att kunna driva en verksamhet som denna, krävs mycket arbete och engagemang. Därför finns alltid ett behov av "hjälpande händer" som på olika sätt kan bidra till museets fortbestånd och utveckling. Tycker ni att detta låter intressant och vill veta mer om aktiviteterna som bedrivs på museet, är ni hjärtligt välkomna att kontakta någon av nedanstående personer.

Anders Lundquist, ordförande      076-02 77 181

Ulf Janson, sekreterare                 0454 - 32 15 85

Bosse Ringdahl, kassör,                070-721 66 22

Adress:
Blekinge Sjöfartsmuseum
Drottninggatan 7, 374 35 Karlshamn
(Vid √Ėstra kajen,hamnen)

Kontakta oss gärna för mer information.

Senast uppdaterad 2017-03-13 08:29

√Ėstra Hamnsidan i Karlshamn